Обележен Дан уласка Српске војске у Суботицу

Споменик палим српским борцима у Првом светском рату у СуботициУ организацији Удружења ратних добровољаца 1912 - 1918. године, њихових потомака и поштовалаца, Српског културног центра „Свети Сава" из Суботице и Буњевачког културног центра из Суботице обележен је Дан уласка Српске војске у Суботицу - 13. новембар 1918. године.

Дан уласка Српске војске у СуботицуПрослава Дана уласка Српске војске у Суботицу започела је свечаном Академијом која се одржала 12. новембра 2007. године у Биоскопу „Јадран" у Суботици под називом БРАЋА УВЕК И УВИК ЗАЈЕДНО. На свечаној Академији пред бројном публиком наступили сучествовали су Мешовити хор Српског културног центра „Свети Сава", Фолклорни ансамбл и хор Буњевачког културног центра, као и музичка група „Архаик" из Клека код Зрењанина.

Парастос палим српским борцима у СуботициНа Дан ослобођења и уласка Српске војске у Суботицу, на суботичкој железничкој станици одржан је краћи говор о значају овога датума за Суботицу, док је код споменика Палим јунацима за ослобођење и уједињење (1912-1918) одржан парастос славним прецима страдалим за Крст Часни и Слободу златну.

презвитер Миодраг Шипка

Извор: Епархија бачка