Обијена црква Светог Георгија у Станишору у Косовском Поморављу

Обијена црква Светог Георгија у Станишору у Косовском Поморављу

Црква Светог Георгија у Станишору у Косовском Поморављу обијена је током прошле ноћи, а провалници су из ње однели новац, потврђено је КИМ радију у косовској полицији. Портпарол полиције за регион Гњилана Исмет Хашани каже да је полиција отишла на лице места чим их је обавестио локални свештеник, јутрос у 8 часова. “Полиција је обавила увиђај и отворила истрагу. За сада нема осумњичених”, казао је Хашани КИМ радију и додао да је мотив обијања цркве највероватније материјална добит.

“Обијена су улазна врата и из црквене касе однесено неколико десетина динара, јер више новца ту није било. Случај нема етничку позадину”, рекао је он. Парох Веља Стојковић рекао је да су провалници поломили катанац на вратима и провалили у унутрашњост цркве. Према његовим речима сломљено је стакло на икони, поломљен крст и обијена улазна врата цркве.

Црква Светог Георгија саграђена је пре више од 200 година, а од доласка међународних снага више пута је била на мети вандала и разбојника. Само у протекле две године црква је били оскрнављена или опљачкана више од пет пута.

Извор: Епархија рашко-призренска, КИМ Радио