Објављен програм Папиног путовања у Панаму

Папа ће 24. јануара 2019. у главном граду Панаме службено отворити Светски сусрет младих.

Одељења за штампу Свете столице објави је о програм путовања папе Фрање у Панаму, где ће учествовати на Светском сусрету младих који ће се у тој земљи одржати од 22. до 27. јануара следеће године.

Папа ће отпутовати са римског аеродрома Фиумичино 23. јануара око 9.30 сати, те око 17 сати стићи ће у панамску престоницу. После свечаности добродошлице отићи ће у Апостолску нунцијатуру. У четвртак, 24. јануара, Папа ће се у јутарњим сатима сусрести с Председником државе, а после тога ће се обратити властима, дипломатском кору и представницима друштва. Истога ће дана, посале сусрета с бискупима Средње Америке, око 17.30 ч. по локалном времену службено отворити Светски сусрет младих.

Сусрет с малолетним затвореницима

У петак, 25. јануара, папа Фрања ће у малолетничком затвору у 10.30 ч. предводити покорничко богослужење. Истога ће дана у 17.30 учествовати  с младима у литији  Пут Крста. У суботу, 26. јануара, Папа ће служитт свету мису и освећење олтара катедралне базилике ‘Санта Мариа ла Антигва’, у заједништву са свештеницима, монаштвом и лаичким покретима.

27. јануара миса с младима

После ручка с богословима у Богословији св. Јосифа Свети Отац ће учествовати у бдењу с младима на Пољу св. Јована Павла II. у Метро парку, а на истом ће месту у недељу 27. јануара, у 8 ч., служити главну мису Светског сусрета младих. После мисе Папа ће посетити прихватни центар за лица без емоционалне и финансијске подршке које живе с ХИВ–ом и АИДС–ом, “Добри Самарјанин”. Истога дана, уједно и последњега тог Светског сусрета младих, на стадиону Ромел Фернандез сусрешће се са волонтерима различитих организација, а после опроштајне свечаности упутиће се на панамски аеродром и потом авионом назад у Рим.

Извор: Vatican News (на српски Информативна служба СПЦ)