Обновимо Богородичину цркву у Дрежници

Браћо и сестре, Дрежничани и Дрежничанке, пријатељи и поштоваоци, људи добре воље у земљи и широм свијета, позивамо Вас да својом љубављу, осјећањем, добротом, племенитошћу и новчаним средствима помогнете довршити обнову цркве Рођења Пресвете Богородице у Дрежници, запаљене у Другом свјетском рату.

Ову Божију кућу и своју светињу саградили су дрежнички прадједови 1942. године да се у њој Богу моле и за све добро снагу добивају. Она је данас још више потребна потомцима. Она је живи и истински свједок љубави доброте, племенитости, части, достојанства, богољубља и човјекољубља славних дрежниких предака. Она нас подсјећа да такви требају бити, постојати, остати и опстати сви Дрежничани од најстаријег до најмлађег, као и они Дрежничани који ће послије нас доћи и битисати.

Зато позивамо прво све вас Дрежничане који живите у Дрежници, који живите по градовима и мјестима у Републици Хрватској, који живите у матичној земљи Србији и земљама широм свијета, да не жалите труда. Ослободите вашу доброту и љубав према овој нашој најсветијој светињи, према Дрежници, према свима који сада живе у Дрежници, а посебно оним најмлађима којима је потребна љубав, пажња и охрабрење.

Позивамо и све Вас припаднике Једне Саборне и Апостолске Цркве да се у овом светом дјелу саборно сјединимо око ове светиње, да је обновимо и украсимо како доликује нашој части образу и достојанству, да се нашим молитвама, љубав Свемогућег Тројичног Бога, Пресвете Богородице и свих светих из ове светиње шири према свима вама и од Вас према нама.

Позивамо и све Вас људе добре воље да добротом и љубављу која је дио Бога у људима дадете своје прилоге.

Прилоге слати на СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВЕНА ОПШТИНА 47313 Дрежница, Р. Хрватска, ОИБ: 86961604215 Девизни и жиро рачун: HR8924020061100256428 SWIFT:ESBCHR 22 Ерсте банка

Председник Грађевинског одбора: дипл.инг. Милан Радуловић - Српков

Парог дрежнички: протојереј Милош М. Орељ