Обновљено Старо позориште у Зеници

Обновљено Старо позориште у Зеници
Обновљено Старо позориште у Зеници
Обновљено Старо позориште у Зеници
Обновљено Старо позориште у Зеници

Дана 29. септрмбра 2016. године у 19 часова Старом позоришту у Зеници одржан је пригодан програм поводом обнове тог, за наведени град, историјског објекта. Иначе Старо позориште се налази у згради Црквене општине Зеница у народу познате као Соколана.

Током програма наступиле су етно-групе Кимвал из Фоче и Ново небо из Зенице, те, монологом са аспекта Иве Андрића, у извођењу глумца БНП господина Хариса Бурине, који је своје прве глумачке кораке направио управо на даскама овог позоришта.  

Свечаности су присуствовали представници међународних организација и амбасада, међу којима и аташе за културу и образовање Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БиХ Дру Гиблин и Марк Д'Силва, представник ЦРС-а за БиХ, те вјерских заједница и цркава, Зеничко-добојског Кантона и Града Зенице, те млади и грађани и грађанке из Зенице. 

Како су истакли представници пројеката, ПРО-Будућност у сарадњи са УСАИД И ЦРС веома су поносани што су дали подршку организаторима овог догађаја, Српској Православној Црквеној Општини у Зеници на челу са кординатором ових пројеката који су се имплементирали у граду Зеница у досадасњем времену, јерејем мр Дарком Кујунџићем. У даљем излагању представника ЦРС пројекат отварања старог поyориста је велики догадјај yа све градјане зенице који у овој сали препознају добру вољу и ентузијазам за промоцијом овог оживљеног простора који ће бити од добробити за младе, те служити за различите међурелигијске, културне, вјерске и остале сусрете. Сусрет је оно што је важно. Као и лијепе успомене  које носимо са овога догадјаја. 

Након завршетка концерта уприлицен је коктел за све присутне званице.

Извор: Митрополија даборбосанска