Очекује се да Атински архиепископ буде отпуштен из болнице

Archbishop of Athens is expected to be discharged from hospital by the end of the weekОчекује се да Његово Блаженство архиепископ атински и све Грчке Јероним буде отпуштен из болнице „Евангелизмос“ до краја недеље.

Чини се да Архиепископ у последњих 48 сати врло добро реагује на лечење које су му пружили лекари и процес опоравка ће се наставити код куће, јер увек постоји ризик од болничких инфекција.

У разговору за Orthodoxtimes.com, људи који надгледају Архиеписково здравље истакли су да је у последњих 48 сати архиепископ Јероним импресивно одговорио на третман и не показује забрињавајуће знаке који би могли указивати на погоршање.

У ствари, Архиепископ је био без температуре од недеље ујутро. „Уз Божју помоћ и уз велике напоре лекара, архиепископ Јероним се може вратити у свој дом пре краја ове недеље и, након очекиваног карантина и одмора, Архиепископ ће се моћи вратити на своје дужности“, рекао је човек који је уз Архиепископа у болници „Евангелизмос“.

Упитани да ли је Архиепископ имао било какав посебан третман у односу на остале пацијенте, људи из медицинског особља који надгледају архиепископа Јеронима, појаснили су да су су „приимењени сви протоколи које болница примењује за сваког пацијента са Ковидoм 19“.

Извор: Orthodoxtimes.com