Одликован Aрхиепископ амерички Димитрије

Његовом Високопреосвештенству Aрхиепископу Грчке Православне Архиепископије америчке Димитрију свечано је уручен златни орден Апостола Варнаве Кипарске Цркве у цркви Свете Софије у Строволосу.

Дан је започео архијерејском Божанском Литургијом на којој су саслуживали и  Његово Високопреосвештенство Mитрополит питсбуршки Сава и чланови Светог Синода Кипарске Цркве и један број свештеника.

Архиепископ Димитрије је захвалио архиепископу Хризостому на позиву, истакавши да је допутовао на Кипар с великом радошћу и да увек подржава Кипарску Цркву и народ кад год имају тешкоће. У свом одговору архиепископ Хризостом је казао да Кипарска Црква одликује оне који су дали своје животе за Православље, истичући 50-годишњу архијерејску службу Архиепископа Димитрија.

После Божанске Литургије, чин доделе ордена Апостола Варнаве обављен је у централној дворани Свештене Архиепископије Кипарске. Овом догађају је присуствовао и Председник Кипра, министар образовања, државни тужилац, заповедници Националне гарде и кипарске полиције, и многи други функционери, свештенство и верници.

Извор: Кипарска Црква