Одржан Дан Епархије канадске

Одржан Дан Епархије канадске
Одржан Дан Епархије канадске
Одржан Дан Епархије канадске
Одржан Дан Епархије канадске

Преко три хиљаде Срба окупило се на имању манастира Светог Преображења у Милтону, у недељу, 10. јуна, на прослави Епархијског дана, највећег скупа наших верника у Канади. И ово манастирско саборовање започело је молитвено, Светом Архијерејском Литургијом у манастирском храму. У препуној цркви служио је Епископ канадски Г. Георгије уз саслужење свих српских свештеника из Онтарија и Квебека, а одговарао је епархијски хор “Кир Стефан Србин” из Торонта.

Након Литургије, велики број верника зачас је преплавио манастирско имање. У програму који је изведен на павиљону централно место имали су младићи и девојке из тринаест фолклорних група. Програм је осмислио и реализовао кореограф Миле Перић из Ватерлоа. Запажен је био и наступ девојака из певачке групе “Косовски бопжури” из Киченера.

Велики број деце и омладине, не само учесника у програму, доминантна је слика са овогодишњег Епархијског дана. Овог пута посебна пажња посвећена садржајима за најмлађе.
Касне поподневне и вечерње сате одрасли посетиоци провели су уз музику бенда“Кошава”.

Епархијски дани обележавају се преко викенда у недељу Свих Светих (недеља по Духовима). Првога дана, у суботу, организује се скуп школа српског језика и веронауке. Овогодишње суботње саборовање, и поред лошег времена, окупило је ученике и наставнике из десет школа.

Извор: Епархија канадска