Одржана конференција за медије поводом обележавања седамдесетогодишњице Рације

На данашњој конференцији за медије, одржаној у згради Црквене општине новосадске, поводом предстојећег обележавања седамдесетогодишњице новосадске Рације, представницима најугледнијих медијских кућа у нашој земљи обратио се Његово Преосвештенство Епископ бачки г. др Иринеј.

Владика Иринеј је упознао новинаре са историјатом досадашњих обележавања Рације и међусобне сарадње Епархије бачке и Јеврејске заједнице Србије.

Негирајући да су несугласице Епархије и градских власти разлог доласка Патријарха српског г. Иринеја, одговарајући на питање представника СРНЕ, Владика је рекао да ће служење Његове Светости на помену жртвама новосадске Рације дати још већи значај овако важном догађају.

На питање новинара Радио-телевизије Војводине да ли ће се г. Ефраим Зуроф обратити присутнима на овогодишњем помену, Епископ Иринеј је одговорио да га је сазнање о доласку г. Зурофа у Нови Сад веома обрадовало и да ће, на обострано задовољство Епархије бачке и Јеврејске општине Нови Сад, он говорити на овом молитвеном скупу.

Прилог: Деманти новосадске Јеврејске општине

Извор: Епархија бачка