Одржана оснивачка скупштина свештеничког хора Епархије зворничко-тузланске

У парохијској сали храма Светог Ђорђа у Бијељини, дана 22. јуна 2015. године, одржана је Оснивачка скупштина хора свештеника Епархије зворничко-тузланске.

Хор свештеника већ је раније имао своје активности и  јавне наступе, али ово је био први конкретан корак ка званичном оснивању, којим ће се хор још активније укључити у духовни живот наше Епархије и Цркве.

Оснивачком скупштином предсједавао је Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Г. Хризостом, чијим је благословом и покренута идеја о активирању и оснивању хора као и регистрације у званичним институцијама. Чланови скупштине су били свештеници управо који чине хор, заједно са досадашњим и будућим диригентом Г. Младеном Јефимићем из Бијељине. Браћа свештеници су једногласно изабрали протојереја Александра Рељића из Брчког за предсједника хора, а протојереја-ставрофора Горана Ненића из Бијељине за духовника хора. Такође је изабран и Управни одбор хора чији циљ ће бити што ефикасније функционисање и брига о будућности хора. За чланове Управног одбора изабрани су: протојереј-ставрофор Лазо Стјепановић, протојереј-ставрофор Љубо Богдановић, протојереј Предраг Ћирковић, протојереј Александар Рељић, протонамјесник Миран Гавриловић.

Изабрани ће у наредном периоду радити на потребној документацији како би се хор што прије регистровао, затим на изради Статута и правилника о раду, као и на избору имена и Крсне славе хора. Хор ће такође у наредном периоду направити израду плана и програма рада и активности у овој и наредној години, како би се имао јасан план и циљ дјеловања, евентуалних гостовања и учешћа на разним манифестацијама и фестивалима. Надамо се да ће хор свештеника Епархије бити један од успјешних мисионара наше вјере, духовности и музике како унутар тако и ван граница наше Цркве, а исто тако и један препознатљив мисионар наше Епархије зворничко-тузланске. На многаја и благаја љета.

ђакон Кристијан Ђокић

Извор: Епархија зворничко-тузланска