Одслужен парастос за мученике јерменског геноцида

Поводом  100-годишњице геноцида над Јерменима (1915-2015), Управни одбор Дома Арарат у Лос Анђелесу, дома за старе Јермене, организовао је помен и Прославу Живота 12. марта 2015. године, у част стогодишњице корисника овога Дома, као и оних који су преживели геноцид.

Двоје од ових станара, гђа Роуз Гарџиан и гђа Јевниге Салибијан, преживеле  су геноцид и добиле су признање од стране Фондације Шоа 2012. и 2014. године.

У 10.30 пре подне, Архиепископ Хојнан Дердеријан служио је парастос у Спомен капели Шин. У пратњи Архиепископовој били су протојереји Ховсеп Хагопјан и Нерсес Хајрапетјан. Свештеници Јерменске Католичке Цркве и Јерменске евангелистичке уније из шире области Лос Анђелеса присуствовали су чину.

Одржана је и церемонија сађења дрвећа коју су извели станари Дома Арарат у Херитиџ кортјарду. После овога приређен је свечани ручак.
Други комеморативни догађај који носи назив „Прослава Живота“, осликаће опстанак јерменског народа путем сведочења и животних прича стогодишњака из овог Дома за старе,  које ће извести јерменски студенти и ученици јерменских школа из Лос Анђелеса. Догађај ће се одржати у недељу, 15. марта 2015. године у 15 часова, у Великој балској дворани Деукмеџијан.

Извор: ОСР