Округли сто по дечјим питањима

У Ечмиадзину је 2014. године потписан Меморандум о разумевању између Јерменске Апостолске Цркве, УНИЦЕФ-а и компаније „МГА Вотер“. Сврха Меморандума јесте рад на одбрани дечјих права, предузимању и спровођењу у живот пројеката усмерених на побољшање социјалних услова, као и да се иницирају научни и издавачки пројекти у циљу културног, верског и моралног васпитања деце, испомагања у њиховом одабиру позива, као и побољшања квалитета стручног образовања.

Да би овај Меморандум био боље спровођен у живот, Хришћански образовни центар Мајке Столице, у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, уредио је дискусију за округлим столом 10. јуна у Јеревану. У разговорима су учествовали посланици Народне скупштине и више од 30 представника Министарства за просвету и науку, рад и социјална питања, Министарства правде и здравља, полиције, локалних власти,  као и представника међународних и невладиних организација.

Разматрана су питања као што су: подршка породици; физичко и духовно здравље породице, где се посебно настојало на духовном здрављу деце са физичким и менталним проблемима; и сузбијање насиља са нагласком на његово благовремено откривање у породицама и у школско-васпитним установама.

Извор: ОСР (превод – Информативне службе СПЦ)