Омладина са севера Јордана у посети јерусалимском патријарху

 У времену од 26. септембра до 9. октобра 2014. једна група поклоника од њих педесетак младића и девојака из парохије у Мафраку у северном Јордану посетила је Јерусалимску Патријаршију. Њих је пратио Његово Високопреосвештенство Филумен, Архиепископ Пеле.

Младе поклонике је љубазно примио Његово Блаженство Патријарх јерусалимски Теофило у присуству отаца Св. Гроба, којом приликом је Патријарх пажљиво саслушао питања која тиште ову омладину, али се и радовао свим оним активностима које проводи ова парохија Успенија Пресвете Богородице на чијем челу је отац Димитрије.

Управо ова омладинска група је основала изванредан црквени хор који изводи византијску музику под управом г. Рамија Самавија.

На пријему су младићи и девојке отпевали неколико црквених песама на арапском, нпр. кондак Воздвижења Часног Крста као и неке песме из службе Успења Пресвете Богородице и Васкрсења, да би на крају отпевали Многаја љета Његовом Блаженству. Пошто је Патријарх подарио свој патријаршки благослов, омладина се поклонила Христовом гробу и обишла друге светиње у старом граду Јерусалима.

Извор: ОЦП