Oпштинско такмичење из вјеронауке у Дворовима, Зворнику, Добоју, Дервенти и Лопарама

Oпштинско такмичење из вјеронауке у Дворовима, Зворнику, Добоју, Дервенти и Лопарама
Oпштинско такмичење из вјеронауке у Дворовима, Зворнику, Добоју, Дервенти и Лопарама
Oпштинско такмичење из вјеронауке у Дворовима, Зворнику, Добоју, Дервенти и Лопарама
Oпштинско такмичење из вјеронауке у Дворовима, Зворнику, Добоју, Дервенти и Лопарама

У суботу, 21. фебруара 2015. године, одржано је општинско такмичење из вјеронауке у ОШ "Дворови" у Дворовима. Такмичило се седамнаест ученика шестог разреда са подручја општине Бијељина. Најбоље резултате остварили су:

1. Андреа Тривунић (97 бодова,од могућих 100), ОШ "Јован Дучић" Бијељина, вјероучитељ Бојан Чечар
2. Јован Ковачевић (95 бодова), ОШ "Петар Петровић Његош", Велика Обарска, вјероучитељ Илија Јовић
3. Милица Спасојевић,(93 бода), ОШ "Свети Сава" Бијељина, вјероучитељица Милена Миловановић.

Три најуспјешнија ученика пласирала су се на Епархијско такмичење које ће бити одржано 21. марта.Осим њих, на Епархијском такмичењу ће учествовати и сви ученици који су на општинском такмичењу освојили више од 90 бодова.

Милена Миловановић, вјероучитељица

Дана 21. фебруара 2015. године је одржано општинско такмичење из Православне вјеронауке за 2014/2015. годину у Основној школи „Петар Кочић“ у Козлуку. У такмичењу су учествовали ученици шестог разреда из шест школа са територије Општине Зворник, а укупно их је било осморо.

Директор школе г. Никола Ристановић је дочекао све кандидате, допраћене њиховим вјероучитељима и поздравио их ријечима добродошлице, изложивши им укратко историјат наше школе и мјеста Козлук. Затим се приступило протоколу такмичења. Након завршетка рада Комисије за прегледање тестова је установљено да су прва три мјеста заузели ученици:

1) Данијела Манојловић, ученица ОШ „Никола Тесла“ у Пилици, вјероучитеља Дарка Перића протонамјесника;
2) Јована Стевановић, ученица ОШ „Петар Кочић“ у Козлуку, вјероучитеља Јована Максимовића протојереја; и
3) Николина Јекић, ученица ОШ „Вук Караџић“ у Роћевићу, вјероучитеља  Драгана Вуковића .

Директор школе је уз асистенцију педагога, госпође Ковиљке Перућица, додијелио дипломе ученицама које су заузеле прва три мјеста, а вјероучитељи домаћини су обезбиједили на дар и успомену најбољим такмичарима пригодне поклоне. Директор школе се, као добар домаћин, потрудио организовати послужење и ручак за све учеснике овог такмичења. На крају се свима захвалио за гостовање и учешће у такмичењу, а ученици Данијели Манојловић и њеном вјероучитељу пожелио срећу на епархијском нивоу такмичења.

протојереј Јован Максимовић

На дан Светог Саве другог Архиепископа српског, 21. фебруара 2015. године, одржано је Општинско такмичење у Добоју. Такмичење је одржано у ОШ "Ђура Јакшић" у Подновљу. На истом су учешће узели ученици седам основних школа и то: Подновље као домаћин, Руданка, Станари, из Добоја Вук, Доситеј, Свети Сава и Бољанић,  а на такмичењу нису учествовали представници три Основне школе и то: Осјечани, Пакленица и Сјенина Ријека. Прво мјесто подијелили су ученици из ОШ Станари и ОШ Свети Сава из Добоја са 96 освојених бодова, друго мјесто заузео је ученик ОШ Свети Сава са 91 освојеним бодом.

По завршетку службеног дијела, припремљен је заједнички ручак и дружење за свештенике, вјероучитеље и раднике школе, а исти су припремили вјероучитељи ОШ Подновље протојереј - ставрофор Милорад Бајбић и јереј Никола Јањушић са директором школе Миланом Чобановићем и радницима школе.

протојереј-ставрофор Милорад Бајбић

У ОШ „Никола Тесла” у Дервенти 21. фебруара 2015. године одржано је општинско такмичење ученика шестих разреда из Православне вјеронауке. Након поздравног говора и упутства око организације такмичења, пет најбољи ученика са школског такмичења, у десет часова отпочели су израду теста, који је садржавао тридесет једно питање.

Ученицима захваљујемо за учешће на такмичењу и показаном знању о Христовој науци, молећи се Васкрслом Господу да у складу са тим и живе. Свим учесницима такмичења уручени су вриједни поклони, дар свештеника парохије сочаничке Славољуба Тривића. Најбоље резултате постигле су ученице:

1. Андреја Станић, ПО ОШ „Никола Тесла“-  Велика Сочаница, 100 бодова
2. Сузана Тешендић ОШ „Никола Тесла“ Дервента, 85 бодова
3. Маријана Зарић ОШ „19. април“ Дервента, 83 бода

протојереј- ставрофор Славољуб Тривић

У суботу, 21. фебруара 2015. године, у просторијама Основне школе „Свети Сава“ у Лопарама, одржано је општинско такмичење из Православне вјеронауке. На овај ниво такмичења пласирали су се ученици из школа у Лопарама и Прибоју, који су освојили највише бодова. Након што су ученици урадили такмичарске задатке, вјероучитељи, ђакон Синиша Пајкановић и Бошко Максимовић, прегледали су исте и установили да на епархијско такмичење иде ученица Марина Поповић.

За првопласираног и остале учеснике такмичења пригодне награде обезбједила је Црквена општина Лопаре и протојереј ставрофор Стево Јовић, архијерејски намјесник тузлански. Овим приликом топло се захваљујемо и управи Основне школе „Свети Сава“ на домаћинском гостопримству и изузетној организацији такмичења.

Бошко Максимовић, вјероучитељ

Извор: Епархија зворничко-тузланска