Орден Круне протонеимару храма Светог Саве

Његово Краљевско Височанство принц престоласедник Александар Други у својству старешине Краљевског дома и свих Краљевских ордена 14. фебруара 2017. године именовао је проф. др Војислава Миловановића, протонеимара Спомен-храма Светог Саве, витезом Великог крста Краљевског ордена Круне.

Први ред ордена Круне, велики крст на ленти носи се о тамно тегет плавој ленти с десног рамена ка левом боку. Звезда првог реда ордена Круне се носи с леве стране груди. Орден Круне је основао 5. априла 1930. године краљ Александар Први под називом Орден Југословенске Круне. Идејно решење за орден Југословенске Круне дао је архитекта Николај Краснов. Орден Круне у важносном реду одликовања спада у ред највише рангираних ордена.

Орден је организован у 5 степена, додељиван је грађанима који су предњачили у раду на остваривању националног јединства и сарадње, или за заслуге према Круни, држави и нацији. Додељује се нашим и страним држављанима. Орден је додељиван у Краљевини Југославији а и данас га додељује старешина Краљевског дома Карађорђевића. До сада је орден Круне додељен члановима Краљевског дома, дипломатама, министрима, генералима и заслужним грађанима као што су патријарх Гаврило, Никола Тесла, Јован Дучић и други.