Освећење цркве на Млађевцу код Зворника

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Господин Василије освештао је 19. јуна 2011. године храм Преноса моштију светог првомученика и архиђакона Стефана на Млађевцу код Зворника.

Преосвећеном Владики саслуживали су протојереји-ставрофори Милан Миловановић и Љубиша Вујичић и протођакони Жарко Мијатовић и Славољуб Милошевић.

Кум цркве био је господин Милан Стојкић из Каракаја, кум иконостаса господин Сретен Јовановић из Ђевања, кум темеља господин Драган Миловановић из Пилице, кумови крстова господа Игор Млађеновић из Каракаја и Драган Ћетковић из Челопека.

Златне епископске грамате уручене су добротворима звона: господину др Ненаду Поповићу из Осмака (велико звоно), господину Мићи Томићу из Шетића (средње звоно) и господину Сави Ерићу из Зворника (мало звоно).

„Браћо и сестре, радујмо се јер су наше жеље остварене и наше молитве услишене. На простору зворничке општине од 1832.године ни једна православна богомоља није подигнута све до 1991.године. Подизане су богомоље других народа у славу Бога. Хвала и слава Богу дочекали смо да ријека Дрина понесе радост и православног народа јер је Божије провиђење пред нама, остварено и сија на овим висинама красећи их као што орао краси небо изнад клисура", истакао је Владика Василије и додао:" Држимо се Христовог упутства да волимо браћу и сестре јер ту се огледа и љубав према Свеблагом Господу нашем. Освештавши овај храм помолили смо се Богу да из њега потеку ријечи јеванђељске, ријечи мира, љубави и слоге према свим људима без обзира на вјеру, нацију и боју коже".

Извор: Епархија зворничко-тузланска