Освећење темеља цркве, часних крстова и звона у Буљиму код Кравице

Владика зворничко-тузлански Господин Василије осветио је 8. јуна 2009. године темеље, часне крстове и звона на храму Свете Тројице у Буљиму код Кравице. „Чекали смо и дочекали да се подигне српска светиња, да се подигне богомоља у којој ће се славити Име Божије. Данас смо осветили темеље цркве, часне крстове и звоно на овоме храму и тиме је дата потврда вјере наше у Господа Милостивог. Хвала Грађевинском одбору, куму темеља Ратку Ђурићу из Буљима, куму крстова Живораду Дангићу из Долова и куму звона Јанку Петровићу из Братунца", истакао је Владика Василије

Владика Василије је наставио: "Нека Бог Свеблаги подари да се молитва наша вазноси у небеске висине како се и ова богомоља вазнела над планинама и горама овога немањићког краја. Љубљени српски народе, чувајте химну српску, грб српски, ћирилицу нашу свету и историју славну. Имајте вазда љубави међу собом јер само тада ће и Господ бити међу нама и са нама. Опраштати онима који су нам зло чинили морамо јер то је дужност наша али заборавити никада не смијемо. Ако заборавимо онда ће крв мученика, који страдаше за вјеру Христову и за слободу ових простора, стално опомињати нашу савјест".

Након чина освећења, свечане литије и уручења владичанских грамата признања кумовима, Владика Василије је надлежног свештеника јереја Ненада Ђурић одликовао чином протонамјесника.

Извор: Епархија зворничко-тузланска