Освештан нови храм у Шиду

Град Шид и храм Успења Пресвете Богородице били су 02.11. место великог духовног славља. Његово Преосвештенство Епископ сремски Г. Василије служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење свештенства епархија сремске, шабачке и осечко-пољске и барањске и ставио у богослужбени поредак овај новоподигнути Свети храм у шидском насељу „Исток".

Током Свете Литургије Владика је у чин чтеца рукопроизвео студента Богословског факултета господина Бојана Цветковића и осветио звона за храм, дар Шиђана, Радмиле Јаковљевић и Ненада Јовановића. По свршетку Литургије обављено је крштење Емилије Мишић кћерке протонамесника Радомира Мишића, Арх. намесника шидског.

Велику духовну радост поводом освећења храма није крио ни Владика Василије који је нагласио значај подизања храма у овом насељу које броји више од 4000 становника. Владика и Шиђани се такође надају и радују што скоријем завршетку и другог храма који се гради у граду Шиду, првој сремској Лазарици.

Храм Успења Пресвете Богородице заблистао је захваљујући прилозима верника и помоћи извршног већа АП Војводине, а највише несебичним залагањем протонамесника Зорана Јагодића, старешине храма. Звук звона овога храма нека би се заувек разлегао широком и плодном сремском равницом, а молитве Господу и Пресветој Богородици призивале милост Божију на сав народ наш и све људе добре Воље.

Ж. Никшић