Освештан обновљени храм Светог пророка Илије у селу Ламинци

У суботу, 12. септембра 2009.године, Његово Преосвештенство Епископ бањалучки Господин Јефрем, освештао је, уз саслужење више свештеника и ђакона, обновљени храм Светог пророка Илије у селу Ламинци, код Градишке.

Тим поводом вјерници из ове и околних парохија испунили су храм и простор око њега. За кума храма изабран је господин Мићо - Митар Ристић из Дубрава Ламинци, са супругом и дјецом. По завршеном освећењу храма, служена је Света архијерејска Литургија на којој је у ђаконски чин рукоположен Слободан Марин, дипломирани теолог из Приједора. Послије Литургије, Епископ Јефрем се захвалио на присуству, свим вјерницима који су својим присуством увеличали овај свечани чин, а потом је одликовао мјесног пароха, јереја Стокана Видовића, звањем протонамјесника. Архијерејском граматом признања одликован је и кум храма, господин Мићо - Митар Ристић.

За трпезом љубави, која је била уприличена у црквеној порти, кум храма се захвалио Епископу Јефрему на бризи, савјетима и подршци коју је стално пружао у току обнове овог храма. Свим вјерницима је укратко представио ток обнове овог храма, а потом је у своје и у име своје породице даривао Aрхијереја.

Била је ово прилика да се кум и сви вјерници ове парохије захвале свом надлежном свештенику, оцу Стокану Видовићу и његовој супрузи, који су на овој парохији провели 44 године, и који су стално били са својим народом. Тим поводом вјерници су предали поклоне свештенику и његовој супрузи. Овом свечаном чину присуствовао је и начелник општине Градишка, господин Никола Крагуљ, али и други представници политичког и јавног живота општине Градишка.

Извор: Епархија бањалучка