Освештана зграда Мегатренд Универзитета у Београду

Његово Високопреосвешетнство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије освештао је у среду 28. октобра 2009. године зграду Мегатренд Универзитета уз саслуживање петорице презвитера и двојице ђакона. Чину су присуствовали др Мића Јовановић, ректор; др Владан Кутлешић, проректор; др Миливоје Павловић, декан Факултета за културу и медије; остали професори, студенти и ненаставно особље.

Високопреосвећени је после свечаног чина освећења поздравио све присутне а посебно Ректора Универзитета, честитајући му двадесетогодишњи јубилеј од оснивања Универзитета и данашњи свети чин којим је призван благослов Божји на ово свеучилиште, које под својим окриљем има 16 факултета и других образовних институција, али и на све оне који уче и који се уче у њему.

После поздрава и речи захвалности домаћина, уследило је предавање Митрополита Амфилохија на тему Економија друштва у огледалу Божанске икономије. У препуном великом амфитеатру Универзитета, Митрополит је, говорећи о тајни Божјег старања о дому, домостроју, икономији = економији, истакао значај и потребу истраживања и продубљивања тајне знања и познања образа и подобија, Божанског у човеку, кроз науку, ...

Високопреосвећени Митрополит Амфилохије даривао је Ректора Универзитета иконама Господа Исуса Христа и Пресвете Богородице. Том приликом Митрополит је предложио да слава Мегатренд Универзитета буде Свети Никодим Српски, јер је на празник овог светитеља основана ова високошколска установа.