Освећен нови Епархијски магацин у Нишу

Освећен нови Епархијски магацин у Нишу
Освећен нови Епархијски магацин у Нишу
Освећен нови Епархијски магацин у Нишу
Освећен нови Епархијски магацин у Нишу

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је 199. маја 2019. године чин освећења недавно завршеног Централног магацина Епархије нишке у кругу Богословије Светих Кирила и Методија у Нишу. Предходно, Владика је началствовао светом архијерејском Литургијом у нишком Саборном храму.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић, ректор Богословије, протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић, старешина Саборног храма у Нишу, протојереј Миодраг Павловић, протојереј Борислав Стаменковић, јеромонах Нектарије (Ђурић), протођакон Стеван Кричка и ђакон Ђорђе Филиловић.

Преосвећени Владика је своју беседу започео радосним хришћанским поздравом Христос васкрсе! а онда је захвалио свим ктиторима, приложницима, запосленима у епархијском магацину и свима онима који су се, посебно последњих дана, потрудили да зграда Централног магацина изгледа веома лепо, као и добротворима захваљујући којима постоји и пут до магацина.

Владика је затим доделио архијерејске грамате заслужним појединцима за показану љубав и несебичну помоћ при уређењу Централног магацина Епархије нишке.

У згради нишке Богословије у којој су првобитно, после протеривања нашег народа са Косова и Метохије, били смештени ђаци Богословије Светог Кирила и Методија из Призрена, у последњих годину и по дана обављали су се радови како би на овом месту био направљен Централни магацин Епархије нишке из кога се манастири и црквене општине снабдевају свим потребним црквеним стварима.

Ова замисао, да се после пресељења Богословије у нову зграду, старој згради одреди садашња намена, потекла је од Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, одмах по његовом увођењу у трон Епископа нишких у августу 2017. године.

Извор: Епархија нишка