Освећени темељи Покровског храма у Гунцатима

Освећени темељи Покровског храма у Гунцатима

Верни народ са децом, из Гунцата и околине у Архијерејком намесништву бељаничком, у суботу 16. марта 2013. године окупио се у сеоском дому да дочека Његово Преосвештенство Епископа шумадијскаог Господина Јована. Владика је служио Архијерејску Литургију после које је осветио темеље за нови храм у Гунцатима који је посвећен празнику Покрова Пресвете Богородице. Епископу су саслуживали протојереји-ставрофори Славко Божић и Видо Милић и јереји Владимир Димић и Новак Илић. Лепоту богослужења у импровизованој али пространој сали употпуно је велики број деце својим умилним појањем.

После причешћа Епископа и свештенства уследило је причешће деце и верног народа. По завршетку литургије сви заједно су се упутили до новоподигнутих темеља за нови храм где је уследило њихово освећење од стране Архијереја. Владика је похвалио народ на туду који је уложен на почетку изградње храма и позвао све да га у љубави и доврше. Сви треба да живимо у Цркви тела Христовог да би обитавали у благодати. Сваки храм је праче неба на земљи и овај храм је то. Храмови су тако грађени да нас подсећају на небо.

Након освећења темеља уследила је богата трпеза љубави за све окупљене коју су припремили домаћини са својим свештеником Игором Обрадовићем.

Извор: Епархиа шумадијска