Освећење звона и крстова новоподигнутог храма Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду

Освећење звона и крстова новоподигнутог храма Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј служиће у недељу, 13. новембра 2011. године, Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду са почетком у 9 часова. Овом приликом Његова Светост ће обавити чин освећења звона и крстова која су овом новоподигнутом храму Божјем приложиле породице Старчевић, Малбашић, Ребреновић, Трифковић и Петровић.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја редовна богослужења у храму Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду, у блоку 26 (између СИВ-а и Београдске Арене), започела су на Бадњи дан ове године. Свештеничко братство храма празницима и недељом служи Свету Литургију са почетком у 9 часова, свакодневно јутрење у 8,30 часова, а вечерње у 17 часова.

Петокуполни Храм Светога Симеона Мироточивог на Новом Београду површине је од око пет стотина квадратних метара. Када буде потпуно завршен биће једна од најлепших београдских богомоља. Темеље овог храма освештао је 2007. године блаженопочивши Патријарх Павле.

Управа  храма Светог Симеона Мироточивог