Отворен Омладински скуп у оквиру Генералне скупштине Конференције европских Цркава

Омладински скуп у оквиру Генералне скупштине Конференције европских Цркава отворен је 28. маја 2018. године у хотелу Парк у Новом Саду.

Младе из читаве Европе и из свих градова наше земље поздравили су отац Хеики Хутунен, генерални секретар Конференције европских Цркава, и отац Миодраг Андрић, локални координатор. Млади учесници овог догађаја покушаће да дају свој поглед о томе шта Црква чини за будућност Европе, али и шта је неопходно да учини убудуће у циљу лакшег превазилажења актуелних изазова у хришћанском свету.

Од 31. маја до 5. јуна планирани су радни делови Конференције европских Цркава и сесије. Заседаће Управни одбор и остале делегације и делегати на конфесионалном и на заједничком нивоу. У четвртак, 31. маја, у 16.30 часова, у Мастер центру биће уприличено свечано отварање Генералне скупштине на којој ће се присутнима обратити: бискуп Кристофер Хил, председник Конференције европских Цркава, Епископ новосадски и бачки г. Иринеј, као и председник Владе АП Војводине г. Игор Мировић. Свечаност ће бити настављена истога дана, од 19.30 часова, у Католичкој порти где ће учеснике Генералне скупштине поздравити градоначелник Новог Сада г. Милош Вучевић. 

Програмом су предвиђена и три тематска дана: Дан посвећен Сведочењу своје вере (4. јун), Дан посвећен Гостољубљу као хришћанској врлини (1. јун) и Дан посвећен Правичности и томе колико је она присутна у Европи и њеним институцијама (2. јун). 

Детаљан програм и имена говорника током одржавања Генералне скупштине Конференције европских Цркава, можете да пронађете на следећим сајтовима: 

Извор: beseda.rs