Отворена годишња изложба живописачких радова студената Aкадемија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. др Амфилохије, у име Његове Светости Патријарха српског Г. Павла, отворио је синоћ у просторијама Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију, у ул. Краља Петра I, бр. 2, изложбу живописачких радова студената свих година на оба студијска програма Академије Српске Православне Цркве.

На почетку отварања изложбе протојереј-ставрофор др Радомир Поповић, декан Академије, поздравио је све окупљене, а посебно се захвалио студентима и професорима на свим представљеним радовима. На крају поздравне беседе декан је дао реч Високопреосвећеном Митрополиту Г. Амфилохију.

Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски Г. др Амфилохије је, у својој надахнутој беседи, повезао два руска уметника-великана, Достојевског и Тарковског и њихове речи: Да ће лепота и стид спасити свет. Он је истакао да ће у данашње време "стидна лепота спасити свет". Митрополит Амфилохије је казао да се студенти Академије успели да на живописачким радовима прикажу ту стидну лепоту. На крају је, Високопреосвећени, истакао значај Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију и допринос професора и студената на пољу савремене црквене уметности.

На изложби су представљени цртежи икона, иконе на дрвету и платну, фреске, мозаици, цртежи (предмет Анатомија), слике (Сликарске технике), затим експонати који су консервирани (експонати из Виминацијума, фреске, иконе и слике) на Академији.

Изложба је отворена до 22. јуна, сваког радног дана од 9 до 14 часова.