Папа допутовао у Пољску

Дочекали га председник Дуда и кардинал Дзивиш

Краков, 27.7.2016. – Папа Фрања је допутовао авионом у Краков у своју петодневну посету овој земљи. На аеродрому „Јован Павле II“ Светог оца су дочекали и поздравили пољски председник Андреј Дуда и краковски кардинал Станислав Дзивиш. Поздравиле су га на стотине лица која су специјално тим поводом дошла на аеродром.
По доласку на аеродром Папа се изразио поводом најновијег исламистичког терористичког чина у Француској, после чега он види да је свет „у рату“. Дословно је Папа казао: „Немојмо имати страха да кажемо: свет је у рату, јер је изгубио мир“. Ипак, није то рат религија, него „рат интереса, новца и природн их богатстава“, нагласио је Папа. „Религије се никад не налазе у рату, оне свагда хоће мир“.

Убијеног католичког свештеника у северном француском граду Руену Жака Хамела Папа сматра „светим свештеником“. Као и он, убијани су и други хришћани, па и деца.

Већ од неког времена свет се налази у „рату у деловима“, који није „органски“, али је „организован“, казао је Папа. Као пример навео је Нигерију и сукобе у читавој Африци. 

Извор: катпрес (превод Информативне службе СПЦ)