Папа допутовао у посету Светском савету Цркава

Папа Фрања је допутовао 21. јуна 2018.г. у Женеву на прославу 70-годишњице Светског савета Цркава, који окупља 350 протестантских, англиканских, старокатоличких и православних Цркава чланица које представљају више од 550 милиона хришћана у 120 земаља.

Убрзо после 10 ч. по локалном времену авион са папом Фрањом слетео је на женевски  аеродром. Са папом у авиону украшеном папским грбом био је велики број новинара, фотографа и камермана, световних и црквених телевизијских и радио станица, новина и верских медија.

Око 35. минута  за време 90-минутног лета папа Фрања се појавио у одељењу авиона резервисаном за новинаре, где је захвалио на њиховом раду и доприносу успеху посете. „То је пут ка јединству, жеља за јединством“, рекао је Папа, говорећи на италијанском језику, пре него што се поздравио с новинарима појединачно.

Предстојатељ Римокатоличке Црк је допутовао у у Женеву првенствено из разлога да присуствује обележавању 70 година рада овог међуцрквеног тела, основаног на  скупштини ССЦ 1948. године у Амстердаму.

То је трећа посета једног папе Светском савету Цркава. Када је папа Павле VI посетио  ССЦ 1969. године, било је то поводом обележавања 50-годишњице Међународне организације рада, а 1984. године папа Јован Павле обавио је архипастирску посету Швајцарској.

Извор: Светски савет Цркава (са енглеског Инфо служба СПЦ)