Папа на божићној миси: Исус долази као дете да нас учини децом Божјом

Милиони људи широм света придружили су се папи Фрањи виртуелно на божићној „миси током ноћи“ служеној у базилици Светог Петра у Ватикану. Италија је током празника била под новом блокадом. Папа Фрања је служио божићну мису у скоро празној базилици Светог Петра. Милиони људи могли су да прате службу путем радија, телевизије и различитих средстава друштвене комуникације. У својој омилији папа Фрања је рекао: „Исусово рођење је новост која нам омогућава да се сваке године поново родимо и да у Њему нађемо снагу потребну за суочавање са сваким искушењем“.

„Исус се због Божје бескрајне љубави према нама родио не у палати, већ у јаслама штале. Исус је дошао на свет као што свако дете дође на свет, слабо и рањиво, тако да можемо научити да прихватамо своје слабости с нежном љубављу“, рекао је Папа. „Ово је знак да нас води кроз живот. У Витлејему Бог лежи у јаслама, као да нас подсећа да нам је потребан да бисмо живели, попут хлеба који једемо. Морамо бити испуњени Његовом слободном, неизбежном, конкретном љубављу“, поручио је Папа.

„Јасле, сиромашне у свему, а богате љубављу, уче нас да истинска храна долази из тога да допустимо да нас Бог воли и да заузврат волимо друге. Учећи нас како да волимо  Бог нам је дошао на Божић као слабо и рањиво дете да нас научи како да волимо. Бог је дошао међу нас у сиромаштву и потреби да нам каже да ћемо, служећи сиромашнима, показати своју љубав према Њему“, ракао је папа Фрања.

Извор: vaticannews.va