Папа наименовао Аустријанца у Одбор за процену универзитета

За новог председника „Агентуре Свете столице за евалуирање и јачање црквених универзитета и факултета“ изабран  исусовац Франко Имода, а за потпредседника аустријски стручњак Ахим Хопбах.

Ватикан, 25.7.2016. – Ахим Хопбах, генерални секретар Агентуре за квалитет наставе и акредитовање у Аустрији, убудуће ће сарађивати при евалуирању црквених универзитета и факултета у свету. Папа Фрања је наименовао Хопбаха да са још осам лица делује у председништву „Агентуре Свете столице за евалуирање и јачање црквених универзитета и факултета“. Међу њима је још један Аустријанац, подсекретар ватиканске Конгрегације за просвету Фридрих Бехина. На челу председништва је Италијан исусовац Франко Имода. Мандат чланова председништва  траје пет година.

У свету постоји око 300 црквених факултета, а уз то и око 1.500 католичких и папских универзитета за које је Ватиикан непосредно надлежан.

Ову Агентуру је 2007. г. основао папа Бенедикт XVI и она има да се брине око црквених универзитета и факултеа првенствено имајући на уму светске стандарде у настави. Задатак јој је и да сарађује на провођењу болоњских принципа у студијама.

Извор: Катпрес (превод Информативне службе СПЦ)