Папа ће посетити Мијанмар и Бангладеш

У времену од 26. новембра до 2. децембра 2017. године Папа ће учинити државну и пасторалну посету Мијанмару и Бангладешу. Он 26. новембра креће за Мијанмар и стиже сутрадан 27. новембар на међународни аеродром у Рангуну. У уторак 28.новембра из Рангуна лети за Неипидав, где ће се сусрести са државним и црквеним великодостојницима, представницима цивилног друштва и дипломатског кора, којима ће се обратити говором, док ће га претходно примити председник државе у свом двору.

Истог дана враћа се у Рангун да би  у среду 29. новембра ујутру на рангунском стадиону одслужио мису и проповедао. Предвиђен је сусрет и са будистичким монасима којима ће папа такође говорити, а нешто касније и са бискупима Мијанмара у катедрали Свете Марије.

У четвртак 30. новембра одслужиће мису за омладину у рангунској катедрали и после тога отпутовати за главни град Бангладеша Даку. Овде ће посетити национални споменик мученицима, као и одати поштовање оцу нације шеику Мујбуру Раману у Спомен-музеју и потписати се у златну књигу.  Поподне ће се састати са председником државе Абдулом Хамидом, а нешто касније и са представницима владе, цивилног друштва и дипломатског кора.

У петак, 1. децембра одслужиће се миса и рукоположење свештеничких кандидата, а у наставку пријем код председнице владе у Апостолској нунцијатури. У наставку посета катедрали у Даки и сусрет са бангладешким бискупима, а уприличен је и међурелигијски и екуменски сусрет за мир у врту Надбискупског дворца, где ће папа такође говорити.

Последњег дана, 2. децембра, између осталог, предвиђен је сусрет са свештеницима, монасима, студентима богословља, а затим посета гробљу иу  старој цркви сусрет са омладином у Даки, кад ће Папа такође говорити.

Извор: Катпрес (с немачког Информативна служба СПЦ)