Папа ће посетити Патријаршију и Националну катедралу

Папа Фрања ће на позив председника Румуније, државних власти и Католичке Цркве у тој земљи боравити у Румунији од 31. маја  до  2. јуна 2019. године.

За време посете Румунској Патријаршији предвиђен је састанак с патријархом Данилом и члановима Сталног Синода Румунске Православне Цркве у Палати Патријаршије у петак 31. маја 2019. године.

У наставку ће папа Фрања посетити Националну Саборну цркву, где ће га поздравити патријарх Данило, који ће се обратити пасхалном поруком добродошлице, после чега ће Папа упутити поруку. Овде ће се заједно поричитати Молитва Господња на латинском, а затим ће се појати католичке васкршње песме. У наставку ће се Оченаш прочитати на румунском језику, после чега следи православно васкршње појање.

У програм не спада заједничко богослужење, већ узастопни музички моменти, у складу са одлуком Светог Синода и праксом у румунској дијаспори када се користи исто место богослужења.

Излазећи из Саборне цркве, патријарх Данило и папа Фрања поздравиће присутне вернике пасхалним поздравом "Христос васкрсе!"

Телевизијска станица Тринитас Румунске Патријаршије преносиће уживо за цео догађај.

Извор: Ромфеа (са енглеског Инфо служба )