Папа ће посетити Тајланд у новембру

Папа Фрања посетиће Тајланд поред свог планираног путовања у Јапан од 23. до 26. новембра 2019. године, о чему извештавају тајландски медији, мада са стране Ватикана још увек нема званичне потврде о путовањима планираним за новембар. Сам папа Фрања је већ два пута говорио о посети Јапану. Међутим, увек се спекулисало о још једној источноазијској земљи коју би могао посетити пре или после Јапана.

С друге стране, путовање у Северну Кореју, у коју је председник Ким Јонг-ун позвао предстојатеља Римокатоличке Цркве, није сигурно, као што није сигурна ни посета Народној Републици Кини. У мају 1984. године папа Јован Павле II био је први папа који је посетио Тајланд.

Римокатолици у Јапану и на Тајланду представљају незнатну мањину од 0,5 процената. Будизам је већинска религија. У Јапану многи људи припадају и шинтоистичкој религији; Тајланд такође има значајне хиндуистичке и муслиманске мањине. Путовање у Јапан садашњи Папа сматра кључним; као млади језуит, као мисионар сањао је да оде у Земљу излазећег сунца. Први хришћански мисионари у Јапану били су језуити у 16. веку.

Извор: Катпрес (с немачког Инфо служба СПЦ)