Папа запрепашћен због погубљења Копта

Снимак показује да су 21 Копта погубили либанске присталице терористичке милиције – Коптски Епископ Дамјан: Жртве су погубљене, јер су били хришћани

Папа Фрања је са запрепашћењем чуо вест о погубљењу мачем 21 Копта хришћанина у Либији. Они су погубљени само зато што су били хришћани, рекао је он данас, у понедељак. „Крв наше хришћанске браће јесте знак вапаја, независно од тога да ли су они католици, православни, Копти или лутерани. Они су хришћани који својом крвљу исповедају Христа,“ рекао је Папа. Постоје мученици у свим хришћанским конфесијама.

У интернету се појавио видео Исламске државе који показује погубљење мачем 21 египатског Копта на плажи близу Триполија. Коптска Православна Црква је потврдила синоћ вест о погубљењу хришћана. Она наводи да су коптски хришћани били гастарбајтери у Либији, а управо се враћали кући у Египат када су њихов аутобус зауставили терористи, рекао је Епископ Коптске Цркве у Немачкој Дамјан. Терористи су присилили гастарбајтере да покажу пасоше и изађу из аутобуса. Међутим, нису тражили откупну цену. „Исламисти већ годинама прате хришћане у овој области и проводе насиље. Свуда траже мушкарце, прогоне их и убијају. Нападају наше жене и девојке на отвореном путу, јер не носе мараме,“ рекао је Епископ Дамјан.

Извор: Катпрес