Парастос председнику Српске Милану Јелићу

Парастос председнику Српске Милану Јелићу
Парастос председнику Српске Милану Јелићу
Парастос председнику Српске Милану Јелићу
Парастос председнику Српске Милану Јелићу

На Градском гробљу у Модричи 30. септембра 2019. године положени су венци поводом 12 година од смрти бившег председника Републике Српске Милана Јелића. Помену су присуствовали председник Српске гђа Жељка Цвијановић и делегације Владе и Народне скупштине.

Парастосу, који је служио Његово Преосвештенство Епископ зворничко тузлански г. Фотије, уз саслужење свештеника из Модриче, присуствовали су и председник Борачке организације Републике Српске г. Миломир Савчић, представници модричке општине, портпарол СНСД г. Радован Ковачевић, фудбалери Фудбалског клуба Модрича.

Пре парастоса венце на Јелићев грб су положили чланови његове породице, председник Српске Жељка Цвијановић, делегација Народне скупштине, представник Владе Српске, изасланик српског члана Предсједништва БиХ, представник Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, делегација Савета министара, делегација БОРС-а, начелник општине Модрича Младен Крекић и делегација Фонда "Др Милан Јелић".

Милан Јелић преминуо је у Модричи 30. септембра 2007. године од последица срчаног удара. Смрт га је затекла на функцијама председника Републике Српске, потпредседника СНСД, председника Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза Босне и Херцеговине. Обављао је најодговорније послове и функције у привреди Модриче, а био је и министар привреде, енергетике и развоја Републике Српске. За свој рад добио је много престижних признања, међу којима су менаџер деценије у БиХ 2003. године, Орден за стваралаштво - на Бриселској изложби иновација 2005. и орден Светог Саве.

Извор: Епархија зворничко-тузланска, СРНА