Парохијски часопис за углед

Већ од 2002. године ова црквена заједница, коју сачињавају две парохије, на ободу Београда, редивно тромесечно издаје веома садржајан и лепо опремљени часопис „Глас Светог Трифуна“. Главни и одговорни уредник је протојереј-ставрофор Илија Ђурић, док је оперативни уредник протојереј-ставрофор Миодраг Поповић.

Последњи број листа, иначе 61. број рачунајући од почетка излажења,  доноси, између осталог, и следеће чланке: уводни текст проте Илије Ђурића  који се обраћа школској деци пред почетак школске године, затим интервју  са адвокатом Радишом Богдановићем, који је водио Владимир Илић; Свети Николај Српски, Покајање за спасење; протојереј Миодраг Поповић, Ви сте храм Бога Живога. Следе Поука о неосуђивању, и затим размишљање Павла Гумерова о породичним конфликтима – који су разлози конфликата између таште и зета, и између свекрве и снахе?

На предњој и средњој страни налази се фотоси изгледа новоосвећеног иконостаса у мермеру који је уметнички израдио ђакон Миладин Ђурић, дипломирани студент Академије за црквено сликарство и консервацију.