Патријарх александријски Теодор састао се са премијером Египта

Његово Блаженство Папа и Патријарх александријски и све Африке Теодор II имао је званичан састанак у Каиру са г. Ибрахимом Мехлебом, премијером Арапске Републике Египат.

Током састанка Патријарх је изразио своју захвалност и уважавање због интересовања које је изразио премијер за цркву  манастира Светог Георгија у Старом Каиру,  током свих фаза радова до њене комплетне обнове  па све до њеног освећења које се десило у априлу.

Александријски поглавар је позвао премијера да посети цркву, а г. Мехлеб је у своје име рекао да је његова жеља била да присуствује освећењу, али је био на путу за Џакарту поводом Азијско-афричког самита. Његово Блаженство је дао премијеру минијатуру (макету) цркве Светог Георгија, напоменувши да после освећења цркве, порастао број египатских посетилаца као и туриста који посећују овај манастир.

Египатски премијер у своје име је истакао да је Патријарх „Амбасадор правде“, и изразио своје поверење и уважавање напора Александријског поглавара у његовом служењу Египту и његовом народу, посебно уз свој позив да грчки и руски туристи посете Египат.

Он је такође захвалио Патријарху на иницијативи за отварањем болнице поред манастира Светог Георгија у Старом Каиру, која ће допринети пружању медицинских услуга становницима ове области са достојанством, узимајући у обзир њихов социјалне услове.

На крају састанка Патријарх Теодор је изразио своје искрено саучешће породицама египатских судија, који су јуче дали животе за своју земљу, док је г. Мехлеб изјавио да Египат пружа максималне напоре да заштити земљу од терористичких напада, који не прете само овој земљи, већ целом свету, јер терористи не знају ни за веру ни за домовину.

Извор: Александријска Патријаршија