Патријарх александријски у грчкој парохији Дар ес Салама

У уторак, 21. маја 2019. године, папа и патријарх александријски и све Африке Теодор II, на завршној посети Свештеној архиепископији Аруше и Централне Танзаније, посетио је град Дар ес Салам. Исте вечери, предстојатеља Александријске Цркве  примио је амбасадор Египта у Танзанији и у његовучаст дао је вечеру у својојрезиденцији. Међу узваницама су били митрополит јеринопуљски Димитрије и истакнути религијски великодостојници Африке и Блиског истока.

У среду, 22. маја, ујутру, Патријарх је служио јутрење и Божанску литургију у Митрополитској цркви Пресвете Богородице у Дар ес Саламу. Након завршетка свете службе, освећен је камен темељац Мисионарског и духовног центра, који је у изградњи, а у којем ће бити смештени  парохијске канцеларије мисионарски хостел, дворана и куњиња која ће петком хранити око 200 сиромашне деце.

У четвртак, 23. маја, пре његовог одласка, Патријарха је срдачно примио министар спољних послова Танзаније, који је најавио историјско признање Православне Цркве Патријаршије александријске и све Африке у Танзанији.

Извор: Александријска Патријаршија, Ромфеа (са енглеског Инфо служба СПЦ)