Патријарх александријски у посети Митрополији јоханесбуршкој

 Његово Блаженство Патријарх и Папа александријски и све Африке Теодор II од 11. до 15. октобра 2013. године посетио је Митрополију јоханесбуршку и преторијску

Током посете Патријарх је имао прилику да се сусретне са својом духовном децом и да их благосиља. У својој беседи дао им је подршку и савет о савременим проблемима са којим се сваки појединац сусреће у тешком времену у којем живимо. У недељу, 13. октобра 2013. године, Његово Блаженство је служио свету Литургију у цркви Пантанаси у Јоханесбургу где се окупило мноштво верника који су желели да учествују у Божанској Литургији и приме Патријархов благослов.

У уторак поподне, 15. октобра, Патријарх је посетио Институт Грејс центар у Береи, Јоханесбург, где се на поседу који припада Митрополији јоханесбуршко-преторијској спроводи велики друштвени, хуманистички и образовни пројекат који се свакодневно бави са око педесеторо "деце улице" а који су лишени родитеља и породичног старања.

Његово Блаженство је такође имао прилику да се сусретне са свештенством Митрополије и службеницима Патријаршије александријске у Јужној Африци, као и са другим представницима локалне заједнице.

Извор: Патријаршија александријска