Патријарх александријски у пастирској посети Танти и Суецу

Његово Блаженство Папа и Патријарх александријски и све Африке Теодор II отишао је у дводневну пастирску посету Танти и Суецу 25. и 26. маја 2015. године, а у његовој пратњи били су Њихова Високопреосвештенства: Митрополит Мемфиса и Викарни Епископ Каира Никодим, и Митрополит пилузијски и игуман патријархалног манастира Светог Георгија у Старом Каиру Нифон.

У Танти, седишту Митрополије Ермопоља, Његово Блаженство и његову пратњу дочекао је локални Митрополит Николај заједно са свештенством, црквеним Саветом и православном заједницом овог града и великим бројем верника.

Патријарх је имао прилику да погледа радове на обнови и поправљању цркве Сретења Господњег и цркве Светог Георгија, као и да разговара са верницима.

Следећег дана Патријарх Теодор је посетио цркву Свете Катарине у Суецу, у Митрополији леонтопољској, заједно са инжињерима и стручњацима и извршио је инспекцију цркве тако да се пројекат уређења и буџет за реконструкцију одобри и на тај начин да црква поново врати свој пређашњи изглед. Ова обнова је битна и због тога што је у овој области велико присуство православних посетилаца, посебно из Русије и Украјине у последње време, углавном из туристичких и пословних разлога, као и због тога што је у плану велика сарадња између Русије и Египта са циљем формирања велике индустријске зоне у западном делу области Суеца.

Извор: Александријска Патријаршија