Патријарх александријски у визитацији Митрополији Добре наде

Патријарх александријски у визитацији  Митрополији Добре наде
Патријарх александријски у визитацији  Митрополији Добре наде
Патријарх александријски у визитацији  Митрополији Добре наде
Патријарх александријски у визитацији  Митрополији Добре наде

У току два дана, 21. и 22. маја 2016. године, Његово Блаженство Теодор II, Папа и Патријарх  александријски и све Африке, наставио је своју вишедневну архипастирску и мисионарску визитацију  Рогу Јужне Африке, и стигао је у град Дурбан, седиште  Свештене Митрополије Добре наде, где су га топло дочекали Митрополит Сергије и цела јелинска заједница.

У навечерје је свечана трпеза љубави уприличена у част Његовог Блаженства, а у присуству Његовог Превасходства амбасадора Грчке г. Елефтериоса Куваритакиса и почасних конзула Грчке и Кипра Јаниса Јоануа и Саваса Стилијана, представника Владе и чланова заједнице.

Патријарх је имао прилику да разговара са Грцима који годинама живе далеко од своје отаџбине. Он апеловао на млађе нараштаје да одрже упаљен пламен отачке традиције грчког језика и православне вере.

Током свечаног програма ученици грчких школа су имали састанак са Патријархом, који је благословио децу и пожелио им добар успех, а они су му поклонили дарове у знак сећања на овај сусрет  -  уметничке предмете који су сами урадили у његову част.

У недељу 22. маја Његово Блаженство је началствовао јутрењом и служио архијерејску Литургију у цркви Св. Николе у Дурбану, заједно са Митрополит Добре наде Сергијом и патријаршијским егзархом на Кипру протојерејем Атинадором Папаеврипијадосом, у присуствугрчких и руских верника.

Следећих дана Патријарх је посетио мисионарске центре у тој области и благословио нове мисионарске активности у Православној Цркви.

Извор: Александријска Патријаршија (превод Информативне службе СПЦ)