Патријарх Иринеј отворио завршну изложбу радова студената Академији Српске Православне Цркве

Његове Светост Патријарх српски Г. Иринеј отворио је синоћ традиционалну годишњу изложбу радова студената Високе школе - Академије Српске Православне Цркве за уметности и консервацију, у присуству Његовог Преосвешетнства Епископа хвостанског Г. Атанасија, у атељеу Академије. Отварању су присуствовали г. Драган Чуровић, државни секретар у Министарству вера и дијаспоре, представници Минситарстава културе и просвете, професори са других ликовних академија у Београду, студенти, културни и јавни радници.

На почетку ове духовне свечаности, протојереј-ставрофор др Радомир Поповић, декан Академије, захвалио се Патријарху што је дошао да крунише годишњи труд професора и студената на Академији Српске Православне Цркве, којима се посебно захвалио за све што су на изложби представили, али и за све оно што су урадили током протекле академске године.

Патријарх је истакао важност ове високошколске црквене установе коју је Министарство просвете акредитовало 2008. године и пожелео свим студентима и професорима да буду добродетељи на њиви Господњој. Пошто је и сам учествовао у преговорима и био сведок састанака Патријарх Иринеј се присетио како је школа основана и свим присутним изнео своје импресије о тадашњем и садашњем раду школе. Нагласио је да су данас студенти много напредовали и да постижу све боље и боље резултате, а што је најбитније да својим трудом и радом сведоче Јеванђеље Христово у свету.

После свечаног отварања Патријарх српски Г. Иринеј је, заједно са деканом Академије и осталим гостима, погледао све изложене експонате и обишао све радионице на Академији. Том приликом сваки од професора је Патријарха укратко упознао са радом и са акредитованим студијским програмима на Високе школе - Академији Српске Православне Цркве.

У класама професора Цртања икона, Фрескописа, Иконописа, Мозаика, Консервација икона и фресака, мозаика, камена током академске године на свим годинама основних студија студенти су вредно и марљиво радили тако да овом изложбом јавно показују оно што су у том периоду урадили.

Изложба ће трајати до 10. јуна 2011. године.