Патријарх јерусалимски примио делегацију УПЦ

По благослову Његовог Блаженста митрополита кијевског и све Украјине Онуфрија, Његово Високопреосвештенство митрополит бориспољски и броварски Антоније, канцелар канонске Украјинске Православне Црквем састао се са Његовим Блаженством Патријархом јерусалимским Теофилом III у светом граду Јерусалиму, 30. јануара 2019. године.

Ово је други пут ове недеље да се Патријарх састао са делегацијом канонске Цркве после отказивања његовог заказаног састанка са украјинским председником Петром Порошенком 21. јануара 2019. Следећег дана састао се са делегацијом Епархије одеске УПЦ.

Митрополит Антоније је у својој делегацији имао протојереја Николаја Данилевића, заменика начелника Одељења за спољне црквене односе УПЦ.

Током састанка разговарали су о темама које се тичу православног света у целости и посебно украјинске кризе. Патријарх Теофил је уверио украјинску делегацију да се моли за јединство Украјине и православног света и приметио потребу за посебну хришћанску трезвеност, стрпљење и смерност у време кризе у животу Цркве.

Патријарх је такође топло говорио о митрополиту Онуфрију, рекавши да је  „изванредан јерарх и дубоко духованчовек“.

После састанка са Патријархом делегација УПЦ поклонила се Светом Гробу и другим светим местима широм града Јерусалима.

Извор: Православие.ру (са енглеског Инфо служба СПЦ)