Патријарх јерусалимски Теофил III окончао посету Вашингтону

Његово Блаженство патријарх Теофило III, Патријарх јерусалимски и све Палестине, завршио је једнонедељну посету Вашингтону, престоницу САД, где је боравио ради настојања на скретању међународне пажње на одбрану правде и мира у Светој Земљи.

Патријарх је започео активности у Вашингтону 13. новембра  2018.г. кад је био почасни гост на церемонији додељивања награде Темплтон. Светски позната престижна награда, ове године дата је Његовом Краљевском Величанству краљу Абдулаху II бин Ал-Хусеину Јорданском у знак вредновања његових напора у неговању међуверске хармоније, чувања јерусалимских и исламских и хришћанска Светих места и одбране  верске слободе.

Његово Блаженство је одржао састанке и са високим функционерима САД у Белој кући, Стејт департменту, са републиканским и демократским члановима Конгреса, као и са члановима Представничког дома и Сената, где је  разговарао о питањима везаним за хришћанско присуство у Светој земљи под надлежношћу Патријарха и других црквених великодостојника Јерусалима.

Уз  то, патријарх Теофил III је водио плодне разговоре с неколико поредставника и чланова тинк тенкова, хришћанских организација, као и организација других религијских заједница, као што су Амерички јелински институт, на исту тему - очување хришћанског присуства у Светој земљи.

Извор: Јерусалимска Патријаршија (са српског Инфо служба СПЦ)