Патријарх Кирил: Ова генерација може да исправи многе ствари

«Кад сам у току прве године своје патријарашке службе поново посетио Архангелск, већ сам видео другу слику, али ме је срце још увек болело због тога што у њему није било саборне цркве, - поменуо је Његова Светост патријарх Кирил обраћајући се народу после свеноћног бденија на тргу саборне цркве Светог Архангела Михаила у изградњи у граду Архангелску 13. јуна.

«И данас су ме преплавила осећања кад сам угледао пет златних купола на обали Северне Двине, које крунишу величанствену зграду храма и с посебним осећањима сам се молио заједно с вама. Верујем да ће овај храм ускоро бити саграђен и ако ми Господ да снаге, желео бих да дођем да га освештам, зато што ће то бити догађај од историјског значаја,» - истакао је поглавар.

«Храмове градимо онда кад за њима постоји потреба. Данас постоји потреба за храмовима Божијим. И можда ће се на живот наше генерације одразити пророчанске речи светог праведног Јована Кронштатског о томе да ће ова генерација пуна љубави према отаџбини моћи да исправи и да учини многе ствари које нису успеле претходне генерације,» - истакао је патријарх Кирил.

«А ми ћемо се молити Господу, Његовој Пречистој Мајци, светом Архангелу Михаилу и светом праведном Јовану Кронштатском да Бог буде милостив према овом граду, руском православном северу и свем нашем народу,» - истакао је он.

Са руског Марина Тодић

Извор: Православие.ру