Патријарх Кирил посетио Олимпијске објекте у Сочију

Патријарх Кирил посетио Олимпијске објекте у Сочију
Патријарх Кирил посетио Олимпијске објекте у Сочију
Патријарх Кирил посетио Олимпијске објекте у Сочију
Патријарх Кирил посетио Олимпијске објекте у Сочију

Патријарх московски и све Русије г. Кирил посетио је јуче више спортских објеката у Сочију где ће бити одржане Зимске олимпијсе игре

У пратњи почасног потпредседник Руског олимпијског комитета В.А. Васина, Патријарх је посетио Центар "Санке", где је посматрао тренинг спортиста који се припремају за наступ на Олимпијским играма. Патријарх Кирил је посетио и комплекс "Руске горе" и стадион.

На једном од спортских објеката у интервјуу за РИА "Новости" патријарх Кирил је рекао: "Верујем да спорт донеси велику корист човеку. Вежба и, што је најважније, психолошки тренинг који прати особу која се бави спортом, има веома позитиван утицај на формирање карактера. Стичу се изузетни квалитети: храбарост и способност да се преузме ризик. А када су у питању тимски спортови, најважнија је узајамна подршка, тимски дух, солидарност и поверење.

Према Његовој Светости, спортом треба да се баве сви, без обзира на професију. - Спорт ствара дивне људске квалитете који су потребни у животу свих људи који се њиме баве, без обзира да ли је у питању лекар, инжењер, бизнисмен, политичар или свештеник, рекао је Патријарх .

Одговарајући на питања ТВ канала "Русија-24", поглавар Руске Цркве је похвалио квалитет олимпијских објеката, рад њихових дизајнера и градитеља, али и напоменуо да ће присуство такве инфраструктуре много значити за напредак спорта у будућности. - Желим успех спортистима на Олипијади, као и да Олимпијада буде успешна за нас, рекао је Патријарх.

За данас је планирано да Патријарх московски и све Русије г. Кирил разгледа спортске објекате у приобалном делу Олимпијског парка и служи молитву у храму Светог Нерукотворног Лика Спаситеља у Сочију, којој ће присуствовали представници Олимпијских тимова Белорусије, Молдавије, Русије, Украјине и других православних земаља.

Данас ће се Његова Светост састати са волонтерима, коју су упућени на Олимпијаду од стране црквених организација.

Свечано отварање Зимских олимпијских игара у Сочију заказано је за 7. фебруар 2014. године.

Извор: Московска патријаршија