Патријарх Кирил посетиће крајњи Запад и северни Сибир

Москва, 13. септембра 2015. - Од 14. до 21. септембра 2015. г. Свјатејши Патријарх московски и све Русије Кирил обавиће патријарашку визитацију епархијама: Салехардска, Нориљска, Горњоалтајска и Барнауљска.

У дане 14. и 15. септембра Поглавар Руске Цркве посетиће градове Салехард и Нови Уренгој. У Саленхарду Свјатејши ће обићи већ постојеће храмове, као и цркве у изградњи.  У Новом Уренгоју 15. септембра биће освећен Богојављенски саборни храм. У оквиру своје посете Патријарх ће се састати с домородачким народима Јамала.

Септембра 16, Поглавар Руске Цркве одслужиће божанску Литургију у Саборној цркви Матере Божје „Радост свих тужних“ у граду Норилску.  У наставку ће посетити спомен-центар „Норгилска Голгота“ и обавити чин освећења темеља новога храма. Сутрадан, 17. септембра, Свјатејши Патријарх  посетиће фабрику „Норилски никл“ и разговарати с колективом.

Септембра 20. Патријарх руски ће разговарати с верницима Горњег Алтајска. Овде ће одслужити Литургију на градском тргу, а и осветити крст који је постављен на месту одакле је почела духовна мисија међу Алтајцима.

И последњег дана визитације, 21. септембра, Свјатејши Владика ће осветити храм Димитрија Ростовског у граду Барнаулу и у наставку одслужити Литургију. Истог дана оветиће темељ Саборне цркве Христа Спаситеља.

Извор: Московска Патријаршија