Патријарх Кирил позвао верске вође Азербејџана и Јерменије да раде на обустављању крвопролића у Горњем Карабаху

Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил упутио је поруку Врховном Патријарху и Католикосу свих Јермена Карекину II и шеик-ул-исламу Алахшукур Пашазаде, председнику Кавкаског муслиманског одбора, у којој истиче забринутост са којом је примио трагичне вести о непријатељствима у Горњем Карабаху која су однела десетине људских живота и изазвала рањавање стотина људи.

„Верујем у Божју помоћ за хитно обустављање ватре и помирењу са обе стране“, истиче се у Патријарховој поруци.  Његова Светост напомиње да се у овим тужним данима молитвено саосећа са народима Јерменије и Азербејџана.

Његова Светост такође напомиње да верски великодостојници Русије, Азербејџана и Јерменије већ више година раде на превазилажењупроблема везаних за Горњи Карабах. „Убеђен сам да данас треба  призвати ондашње драгоцено искуство да буде  основица за изградњу дуготрајног и праведног мира“.

„С моје стране спреман сам да учиним све што је могуће да помогнем добро дело око смиривања сукоба“, завршио је Патријарх своје обраћање.

Извор: Московска Патријаршија