Патријарх Кирил упутио посланицу председнику Украјине поводом Дана независности

„Поздрављам Вас и све становнике Украјине, драге мом срцу, поводом 25-годишњице проглашења њене независности,“ каже се у тексту посланице. „Године 1991. Украјина је изабрала пут самосталног развитка. Кренувши овим путем, она је ушла у нову стварност и сусрела се с мноштвом нових, често озбиљних, изазова. Један од њих, на моју велику жалост, остаје сукоб на истоку земље,“ приметио је Свјатејши Патријарх московски и све Русије г. Кирил.

Обраћајући се председнику државе, патријарх Кирил је изразио уверење да ће „миротворачки напори Украјинске Православне Цркве и убудће доприносити изградњи грађанског мира и слоге у друштву, учвршћивању традиционалних моралних вредности у народу“. Свјатејши Владика је изразио наду у даље развијање конструктивне сарадње Цркве и друштва у тој земљи.

Свјатејши Патријах је истакао да он узноси молитве за добро и напредак свих грађана Украјине, за умекшање завађених срца и помирење свих у непријатељству, а становницима Украјине је пожелео душевне и телесне снаге и помоћ од Господа у сваком добром подухвату.

Извор: Пресс-служба Патриарха Московского и всея Руси (превод Информативна служба СПЦ)