Патријарх Павле: Живот по Јеванђељу (IV део) - понедељак, 22.05h РТС1

Поводом годишњице смрти Патријарха Павла Радио телевизија Србије ће у понедељак у 22,05 часова емитовати четврти део документарно-биографског филма Патријарх Павле: Живот по Јеванђељу.

Документарни филм је сниман током децембра прошле године, непосредно након Патријархове смрти. Екипа Радио телевизије Србије посетила је апартман на Војно-медицинској академији где је Патријарх боравио последње две године живота и разговарала са лекарима о Патријарховим болесничким данима.

У четвртом делу документарног филма сећање на Патријарха Павла износе његови најближи чланови породице као и Епископи који су годинама били уз њега. У документарном филму биће приказан и ексклузиван снимак сахране у Раковици за чије снимање је дозволу имала једино екипа Радио телевизије Србије која је и реализовала документарни серијал Живот по Јеванђељу. Троделни документарни филм Патријарх Павле: Живот по Јеванђељу је премијерно емитован прошле године на Првом програму Радио телевизије Србије. Филм прати Патријарха Павла од дечачког доба у Кућановцима, студирања у Београду, монашких дана у Рачи, па до епископских и патријаршких дана у Београду. Филм садржи и интервју који је Патријарх Павле дао екипи РТС 2007. године.

Аутор документарног серијала Патријарх Павле: Живот по Јеванђељу је Слађана Зарић. Редитељ Тања Феро. Новинар Весна Илић, монтажер Марија Богичевић, директор фотографије Живота Неимаровић.