Патријарх српски Г. Иринеј посетио угрожене у Краљеву

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј посетио је Епархију жичку, а у Краљеву, заједно са Епископом жичким Г. Хризостомом, цркву Свете Тројице, оштећену у недавном земљотресу. Његова Светост Патријарх српски је у јеванђељском духу угроженом становништву обећао помоћ Цркве и верника.

Патријарха су, пред црквом Свете Тројице, грађене 1824. године, по налогу кнеза Милоша Обреновића, дочекали владика жички Хризостом и прота Јован Ђерем, старешина храма. Током посете Епархији жичкој и Краљеву, Његова Светост Патријарх Г. Иринеј прошетао је градским улицама, састао се са градоначелником Љубишом Симовићем, посетио је болницу, а на крају посете боравио је и у манастиру Жича, јер је тај храм из XIII века, такође, оштећен у недавном земљотресу.

Светјејши Патријарх је уверен да ће Држава учинити све што може да помогне угроженом становништву и додао да ће и Српска Православна Црква, са своје стране, преко својих верника, учинити све да се та велика катастрофа ублажи."И то се дешава у животу људи, па и ово морамо прихватити као Божју опомену свима нама. На нама је да ову невољу заједнички поделимо", рекао је Патријарх Иринеј.

Патријарх Иринеј рекао је да је најважније омогућити људима који су остали без крова над главом да презиме зиму. "Остало ће временом бити санирано, са надом да се оно што се десило неће поновити, али морамо да будемо припремљени и спремни, можда чак и за нова искушења", рекао је Патријарх.